За Маркоги

Нашата история

ЕТ „Контракт – Николай Гаджев“ е създадена през 1991. Дейността започва с търговия на различни видове химически продукти и торове, за които е имало огромно търсене в бивша Югославия, поради наложеното ембарго. За износа, той получава специално разрешение от ООН. Добил финансова независимост, през 1995 година, той построява цех за преработка и консервиране на диворастящи гъби, а цялата продукция се изнася за Франция.

През 1999 година е създадена и патентована търговската марка „Маркоги“ Наименованието е съчетание от имената на децата му Мариела и Огнян, с идеята те да продължат традицията и производството.

Също през 1999 г. малкото цехче се разширява и се превръща в млада и амбициозна фабрика, където започва производство на зеленчукови консерви. Фабриката има 4 собствени чушкопеци и хладилни камери с капацитет на съхранение 140 тона.

През август 2019 г. Маркоги ООД наследи ЕТ „Контракт – Николай Гаджев“. Партньори са членовете на семейство Гаджеви.

През 2020 г. е построена красивата и чисто нова фабрика „Маркоги“, която отговаря на всички изисквания на ЕС за производство на храни. Въвели сме HACCP система за контрол на качеството. Удостоверение за регистрация на обект за производство на зеленчукови, плодови консерви и гъби № 6/02.08.2011г., рег. № 24020006.

Новата фабрика е на два етажа, като приземните помещения са складова база и хладилници, а вторият етаж – производствена и търговска база.

През същата година е създадена и патентована нова търговска марка „Веганица“, която съчетава думите „Веган“ и „Лютеница“. Марката се използва за производство и износ на стерилизирани лютеница и кетчуп в паучове.

Нашите принципи

Основна политика на фирмата е да се постави акцент не на количеството, а на качеството на продукцията. Целта ни не е да растем, а да се усъвършенстваме в това, което правим – висококачествени, бутикови консерви. Почти всички наши продукти са по традиционни домашни рецепти, произведени с екологично чисти, натурални и качествени суровини, растящи в региона на България.

Нашата гордост е в това, че не сме големи и сме изключително гъвкава, както за продукти с нови рецепти, за различни по големина разфасовки, така и за работа под чужда марка. Работим с над 10 чужди марки в България и чужбина. Партньорите ни са от САЩ, Русия, Франция, Германия, Испания, Гърция, Англия, Чехия, Полша, Румъния, Сингапур, Япония, Китай, а в последните години, все повече и в България.

Отворени сме за нови идеи, нови продукти, нови партньори. Вярваме, че с коректност и постоянство, ще успеем да намерим общ интерес за работа с всеки, който се интересува от висококачествени, консервирани продукти.

Николай ГАДЖЕВ

Николай ГАДЖЕВ

управител

Управител с дългогодишен управленчески и предприемачески опит. Образование висше, специалност Електроинженер;  второ висше образование специалност Икономика от УНСС –  София.

Огнян ГАДЖЕВ

Огнян ГАДЖЕВ

управител

Образование висше, специалност „Икономика и Френски“ от Lake Forest College, в Чикаго, САЩ. Има завършени следдипломни специализации и стажове в Чикаго, Париж и Токио. От 2005 става пряко част от екипа на Маркоги със задачата разширяване на пазарите на фирмата.

 

Петър ДЕЛЧЕВ

Главен Технолог

От 1995 г. отговаря процесът на производство да е винаги на високо ниво.

 

Николай МИРЕВ

технолог

Във фирмата е от 2015 година и се грижи за качеството на продукцията, както и за всички видове технически проблеми по машините.

Траян НЕДЯЛКОВ

технолог

Основна политика на фирмата е да се постави акцент не на количеството, а на качеството на продукцията.

Нашата гордост е в това, че сме малки, съответно фирмата ни е изключително гъвкава, както за продукти с нови рецепти, за различни по големина разфасовки, така и за работа под чужда марка.

Почти всички наши продукти са по традиционни домашни рецепти, произведени с екологично чисти, натурални и качествени суровини, растящи в региона на България.