Лютеница

Природата в буркан

Следва традицията за качествени продукти и производствен процес, съхраняващ ценните хранителни съставки и витамини на зеленчука.

Рецептата на лютеница „Маркоги“ е наследство от нашите баби и прабаби. Те грижовно са подбирали най-качествените чушки, патладжани и домати, за да постигнат пълноценен вкус и децата внуците им да се насладят на храна с изобилие от витамини.

Малко след стартирането на лютеницата в буркани, у доста почитатели се ражда носталгия по старото време, когато лично са пълнили лютеницата в буркани и сами са я затваряли и стерилизирали. Това е и началото на насипната лютеница от с. Хрищени. След множество опити, дегустации, допитвания до клиенти, до специалисти, технолози, професионалисти, домашната рецепта става произвоствена технология. Следва традицията за качествени продукти и производствен процес, съхраняващ ценните хранителни съставки и витамини на зеленчука. Лютеницата ни не е пържена, а се вари под вакуум, което я прави здравословна за консумация и подходяща за клиенти с чувствителни стомаси. Няма консерванти, оцветители, пълнители и други химикали.
Научни изследвания показват, че лютеница „Маркоги“ е с много висока Антиоксидантна активност от съдържащите се в нея само натурални продукти. В 100 g лютеница се съдържа необходимата за човека дневна доза Витамин С.

Насипна лютеница

От 2011 г. фабрика „Маркоги“ предлага лютеница на килограм. Клиентите идват на място от всички краища на България, а поръчките непрестанно растат с годините в геометрична прогресия. Фабриката се намира в с. Хрищени и лютеницата бързо става популярна сред старозагорци като „хрищенска лютеница“. За първите 10 години ръстът на продаваната насипна лютеница е в десетки пъти. При нас всяка чушка и патладжан се обработват ръчно. С тази формула поддържаме качество и сме на пазара повече от 25 години.

Лютеница в буркани

300 гр. / 550 гр.
Тя се приготвя от най-високо качество едро смлени печени, червени, белени пиперки 65%, доматен концентрат 13%, печен смлян патладжан 16%. Прибавя се също: слънчогледово масло, готварска сол, захар и подправки черен пипер и кимион. Готовият продукт се пълни в стъклени буркани, стерилизира се, херметизира. Срокът на годност е 24 месеца.

Веганица

НАВСЯКЪДЕ С ТЕБ

В последните години получаваме запитвания за по-малки и по-леки разфасовки на лютеницата ни. Това са клиенти, които са постоянно на път, любители на барбекю, на пикник, на разходки сред природата, дори алпинисти. Веганица е създадена точно за този тип хора.

Лютеница в паучове 100 гр
Кетчуп в паучове 100 гр